Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 604 гостя та 0 користувачів

Пенсійний фонд України в Чернівецькій області інформує

Ресурсні можливості електронних сервісів Пенсійного фонду України обговорили під час пресконференції

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів взяв участь у всеукраїнському престурі «Електронні послуги Пенсійного фонду України», який відбувся в режимі відеозв’язку у м.Вінниця для журналістів Вінницької, Житомирської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Спікером заходу була заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Під час пресконференції Ірина Ковпашко ознайомила присутніх з онлайн-сервісами, які мають на меті спростити взаємодію громадян та Фонду.

prestur_Romaniv_1.jpg

 

– Втілюючи в життя інноваційні ідеї, використовуючи можливості новітніх інформаційних технологій Пенсійний фонд прагне змінювати свої технологічні, інфраструктурні та кадрові підходи до обслуговування громадян. Новим напрямком на цьому шляху є саме надання дистанційних послуг в електронному вигляді. Для цього впровадили сервіси «Пенсійний калькулятор», який дозволяє самостійно прорахувати розмір майбутньої пенсії, та «Електронна трудова книжка» – зручний і доступний кожній застрахованій особі сервіс для обліку трудової діяльності в електронній формі, – зазначила Ірина Ковпашко.

У рамках заходу відбулася презентація відеороликів щодо переваг використання нових електронних сервісів Пенсійного фонду (відео можна переглянути на сайті Головного управління (https://www.pfu.gov.ua/cv/) в розділі «Відеоновини»).

Михайло Романів надав коментар журналістам про те, яка робота проводиться Головним управлінням Фонду Чернівецької області щодо популяризації дистанційного обслуговування громадян та залучення користувачів до роботи з інтернет-ресурсами Пенсійного фонду.

prestur_Romaniv_2.jpg

Довідково: Набуває популярності серед буковинців надання електронних послуг через вебпортал. Загальна кількість зареєстрованих користувачів вебпорталу по області на 1 вересня 2020 року становить 50869 осіб. З них майже 13% (6471 особа) зареєструвались впродовж карантинного періоду.

З травня 2020 року запроваджено порядок оцифрування відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб на підставі поданих сканкопій трудових книжок. Загалом надійшло близько 1500 сканкопій трудових книжок.

Реалізується принцип призначення пенсії в електронному вигляді. Так, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України буковинцями подано 1116 заяв про призначення, також понад 400 заяв про перерахунок пенсій.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека