Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 223 гостя та 0 користувачів

Сьогодні — Міжнародний день волонтера

Звісно, волонтерство — не робота. Це абсолютне покликання. Особливий спосіб життя та мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співчуття. Завдяки їхнім старанням, десятки, якщо не сотні, тисяч людей отримують настільки необхідну їм допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Часто волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших. Це воістину люди з величезним серцем, безкорисливі та добрі, готові протягнути руку допомоги та не залишити в біді тих, кому погано.

den volontera.2Низький уклін і найщиріші вітання вам, волонтери Заставнівщини! Справжнім і невтомним! На ваших плечах тримається як громада, так і держава у найважчі часи. Ви стали другим крилом для військових і медиків, щоб підтримати впевнений політ птаха, від якого залежать людські життя, спокій і доля всієї країни.

Бажаємо вам здоров’я і надійного Божого захисту! Сили, витримки, якомога більше однодумців і побратимів, щоб ваша благородна місія й надалі була можливою.

Нехай легко вдаються вам добрі справи, нехай довкола буде якомога менше бід, що змушують вас підніматися і протистояти, рятувати і вкотре поспішати на підмогу.

Вітаємо з Міжнародним днем волонтера! Шануємо кожного з вас і дякуємо за те, що ви є!

З повагою та вдячністю — голова Заставнівської громади Василь Радиш, депутати, виконавчий комітет і працівники міської ради.

den volontera.1

З кожним кроком — слова надії,

Попри все, що тоді й тепер.

І крізь біль, як душа німіє,

Бо війна, а ти — Волонтер.

З кожним ритмом — нові дороги

Із реалій, що ворог стер,

Із молитви і віри в Бога,

Бо війна, а ти — Волонтер.

З кожним роком — небесні крила,

навіть Ангел і той завмер...

А у тебе — Вкраїни сила,

Бо війна, а ти Волонтер!

З кожним дзвоном — сльоза пекуча

І вогонь, що безжально зжер...

Навіть птах не зліта на кручу,

Ти ж летиш, бо ти — Волонтер

Автор: Інна Гончар

 

Вона — не красуня, і не модель,

І не зваблива, як Мавка, —

Тішиться кожним прожитим днем,

Читає Кафку й Ремарка.

Їй двадцять. Інші в її роки —

По клубах та ресторанах…

Вона ж — плете маскувальні сітки

І перев’язує рани.

Тягуча рутина й так обмаль змін…

Відточеність в рухах умілих…

Ховається біль у суглобах колін

І в пальцях її занімілих…

Світ злих, хижих яструбів і пантер

Кепкує над нею, «дивною»…

Вона ж вище нього — дівча-волонтер

І просто: справжня людина!

Автор: Володимир Присяжнюк

 den volontera.3

ВАРТО ЗНАТИ

Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках для людей похилого віку тощо.

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія й рух поширився світом. У 1987 році в світі налічувалося 80 мільйонів волонтерів, на початок ХХІ ст. – понад 100 мільйонів, повідомляє Укрінформ.

Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як “Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку”, закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких спорадичних випадків виросло в потужний громадянський рух. Ці люди заради ближнього (в широкому розумінні цього слова) жертвували всім, чим лише могли: часом, грошима, а іноді й життям, перевернувши усталене й стереотипне “моя хата скраю”.

Війна на сході країни, тисячі поранених, мільйони біженців, відсутність налагодженої інфраструктури в армії – все це лягло на плечі українських волонтерів. Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що лише могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність. Цьогорічна тема Міжнародного дня волонтерів – “Волонтери діють першими. Тут. Скрізь”. Вона присвячена, передусім, самовідданій роботі волонтерів як перших респондентів в періоди криз.

Джерело: https://uatv.ua/ukrayini-ta-svit-vidznachayut-mizhnarodnyj-den-volontera/

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека