Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 536 гостей та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

У ФОПimage001.10.02.2021 1ів залишилося два тижні, щоб подати заяву на списання ЄСВ – до 1 березня 2021року

Наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

За перший місяць 2021 року територіальні громади буковинського краю отримали 259,4 млн грн податків

До місцевих бюджетів Буковини в січні 2021 року надійшло 259,4 млн грн податкових платежів. Якщо порівняти наповнення місцевих бюджетів з аналогічним періодом минулого року то надходження зросли на 13,3 млн грн. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, а це 62,4 відсотки, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло понад 162 млн грн.

Наступною складовою наповнення бюджетів територіальних громад став єдиний податок, платники якого додали до місцевого бюджету 53,7 млн грн. Ще одним вагомим внеском в місцеві бюджети краю є податок на майно, платежі від якого склали 30,2 млнгрн. Передусім це плата за землю – 24 млн грн та податок на нерухоме майно – 6,2 млн грн.

 Також, ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 9,9 млн грн.

 «Саме місцеві податки і збори становлять основну доходну статтю бюджетів територіальних громад які направляються на підтримку та розвиток місцевої інфраструктури. Для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громади, органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають саме кошти місцевих бюджетів. Для зростання надходжень місцевих бюджетів, є ще чимало резервів, серед них залучення до оподаткування тих, хто  виплачує зарплату у „конвертах”, облік усіх земель та водних об’єктів, що використовуються у господарській діяльності, легалізація ринку торгівлі підакцизними товарами тощо.»,  зауважив керівник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. 

На час карантину платники ЄСВ звільняються від штрафів за порушення строків сплати та звітування

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, пунктом 9 прим. 11.1 розд. VIII «Прикінцеві та перехідніположення» Закону України від 8 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464)встановлено, що тимчасово штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону №2464 не застосовуються за наступні порушення, вчинені щодо періодів з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Зокрема:

несвоєчасна сплата (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ);

неповна сплата або несвоєчасна сплата суми ЄВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄВ (авансових платежів);

несвоєчасне подання звітності, передбаченої Законом №2464, до контролюючих органів.

Крім того, п. 9 прим. 11.2 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2464 встановлено, що протягом періодів з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) платникам ЄВ не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

 

dps.10.02.2021 1

 

dps.10.02.2021 2

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека