Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 241 гість та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області. Оновлено

image001.10.02.2021 1Ліцензії: підстави анулювання ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем або тютюном

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, нормами ст. 15 Закону України від 19.12.1995 р. №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» встановлено, що ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі:

заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво);

рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво);

несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;

рішення суду про встановлення факту незаконного використання суб’єкта господарювання (у тому числі іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) марок акцизного податку (стосовно імпортерів);

рішення суду про встановлення факту торгівлі суб’єктом господарювання (у тому числі іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного податку;

рішення суду про встановлення факту переміщення суб’єктом господарювання (у тому числі іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) алкогольних напоїв або тютюнових виробів поза митним контролем;

порушення вимог ст. 15-3 Закону №481 щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях;

отримання від уповноважених органів інформації, що документи, копії яких подані разом із заявою на отримання ліцензії, не видавалися / не погоджувалися такими органами;

встановлення факту подання заявником недостовірних даних у документах, поданих разом із заявою на отримання ліцензії.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.

Триває кампанія декларування: декларацію про майновий стан і доходи можна надіслати в електронному вигляді

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Відповідно до пункту 49.3 статті 49 Податкового кодексу України податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором): особисто або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку слід скористатися сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за допомогою особистого електронного ключа, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК.

Скориставшись сервісом «Електронний кабінет» (приватною частиною) громадяни можуть також отримати відомості про отримані доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Для заповнення та відправлення декларації про майновий стан і доходи,  необхідно перейти у режим «Декларація про майновий стан і доходи».

З покроковою відеоінструкцією подання декларації про майновий стан і доходи через «Електронний кабінет» можна ознайомитися на офіційному YouTube-каналі Державної податкової служби України: https://www.youtube.com/watch?v=ifj8d0stTA0&t=19s.

З актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області вебпорталу ДПС в банері «Деклараційна кампанія 2021» за посиланням https://cv.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021.


ВАЖЛИВО ЗНАТИ:

режим роботи органів ДПС щодо приймання податкової звітності та надання адміністративних послуг в період карантину

Прийом відвідувачів у Центрах обслуговування платників здійснюється:

з понеділка по четвер — з 8 год 00 хв до 17 год 00 хв;

в п’ятницю — з 8 год 00 хв до 15 год 45 хв.

Звертаємо увагу! У регіонах, в яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки ЦОП працюють за графіком для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності за попереднім записом (за телефоном, через електронну скриньку) з дотриманням усіх санітарних норм та заходів для профілактики, запобігання поширення та мінімізації інфікування коронавірусом платників та працівників територіальних органів ДПС.

Номери телефонів та адреси електронних скриньок розміщені на субсайтах територіальних органів ДПС та на вхідних групах в ЦОП.

Прийом всієї вхідної кореспонденції, у тому числі заяв на отримання послуг, здійснюється через скриньки, встановлені в ЦОП, через режим листування в Електронному кабінеті або поштою.

У разі виникнення позаштатних ситуацій керівництво територіальних органів ДПС може прийняти рішення про зміну режиму роботи ЦОП. Про це повідомлять платників — опублікують оголошення на відповідному субсайті територіального органу ДПС та безпосередньо у ЦОП.

На період карантину у регіонах, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, прийом платників в ЦОП здійснюється за попереднім записом на конкретну годину прийому (за телефоном, через електронну скриньку) для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності.

Приймання усієї вхідної кореспонденції, у тому числі заяв на отримання послуг, здійснюється виключно через скриньки, через режим листування в Електронному кабінеті у форматі pdf  або поштою.

Працівники Контакт-центру ДПС, які надають інформацію платникам податків з питань стану обробки електронної звітності та інших електронних сервісів за номером телефону 0800-501-007 (напрямок 1*1 та 2*1), будуть працювати у штатному режимі.

У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платника слід звернутись до служби підтримки за телефоном 0800501007 (напрямок 1*1 та 2*1) або за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/.  

ВАЖЛИВО: якщо ви маєте симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо) або нещодавно контактували з хворими на COVID-19 просимо вас залишитися вдома та утриматися від відвідування ЦОП! 

Просимо з розумінням поставитись до ситуації, просимо вибачення за можливі незручності. 


Довідка.

Обмежувальні заходи встановлено, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

У першому кварталі 2021 року буковинці сплатили до бюджету майже 1 мільярд 547 мільйонів гривень податків

Такі надходження перевищують показники аналогічного періоду 2020 року на 202 млн грн – інформує начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

За словами посадовця, співпраця податківців регіону з платниками ґрунтується на принципах справедливості, рівності, прозорості та зручності процесів у сфері оподаткування. Що не на словах, а на ділі стало найважливішими засадами відносин з бізнесом і відповідно сумлінної сплати податків.

Із вказаних надходжень до державного бюджету спрямовано понад 668,6 млн грн.  На потреби місцевих громад  області надійшло 878 млн грн. Порівняно з першим кварталом 2020 року приріст податкових платежів до державного бюджету складає 104,7 млн грн, а до бюджетів місцевих громад — 97,3 млн. грн. відповідно.

Тиждень онлайн консультацій: ТОП-5 роз’яснень щодо проведення перевірок та застосування РРО

31 березня 2021 року в рамках консультаційного тижня податківці консультували щодо порядку проведення перевірок та «новацій» у застосуванні РРО. Запитання від буковинців надходили через фейсбук та телефоном  на «гарячу лінію».

Спікерами цього дня були:

Наталія Чернівчан — заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області; Володимир Мудрицький — начальник управління податкового аудиту; Юрій Кілару — начальник відділу фактичних перевірок.

Серед найбільш запитуваних:

Які фінансові санкції передбачено з 1 січня 2021 року у разі незастосування реєстратора розрахункових операцій? 

Чи є підставою для проведення фактичної перевірки нульова звітність з РРО або ПРРО? 

Чи розповсюджується мораторій на проведення фактичних перевірок?

Яка тривалість проведення фактичних перевірок?

Яка періодичність проведення фактичних перевірок господарських одиниць суб’єктів господарювання?

Відповіді на запитання за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/461223.html

Платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів заяви

за ф. № 5ДР про зміну даних, які вносяться до облікових даних платника податків

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області зазначають, що відповідно до п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 1 розд. IХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою № 5ДР (додаток 12 до Положення № 822).

Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Детальніше за посиланням:https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/461150.html 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека