Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 196 гостей та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

image001.10.02.2021 1Сьогодні — 19 квітня 2021 — останній день сплати

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, останній день сплати за березень:

фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членами фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, за I квартал 2021 року (абзац третій частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування);

фізичними особами – підприємцями авансових платежів з податку на доходи  фізичних  осіб  за  I квартал  2021  року  (п.п. 177.5.1 п. 177.5    ст. 177 Податкового кодексу України).

Податківці запрошують на онлайн зустріч продавців пально — мастильних матеріалів

Питання: «Новації: сплата податків, ліцензування і проведення перевірок у продавців паливно-мастильних матеріалів. Застосування штрафних санкцій за порушення законодавства при продажу підакцизних товарів» 

Дата проведення:  23 квітня 2021р з 10 год до 11 год.

Формат: онлайн 

Учасники: Чернівчан Наталія — заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області; Донець Наталія  – начальник управління контролю за підакцизними товарами.

Зустріч на платформі:  https://meet.google.com/tbk-xsyz-avt 

Надсилайте свої запитання для спікерів до 17 год  22 квітня 2021 р на електронну адресу bukdpa@ukr.net  

Особливості зарахування коштів на єдиний рахунок та їх перерахування для сплати грошових зобов’язань з податків та зборів

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що згідно Закону України від 04 жовтня 2019 року № 190-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», з 01 січня 2021 року доповнено Податковий кодексу України ст. 35 прим. 1 «Єдиний рахунок».

Згідно п. 35 прим. 1.1 ст. 35 прим. 1 Податкового кодексу єдиний рахунок – це рахунок, відкритий у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Кодексом, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Єдиний рахунок не може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

З початком використання єдиного рахунку платник податків зобов’язаний здійснювати сплату грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску, інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, через єдиний рахунок, крім випадків, передбачених абзацом другим п. 35 прим. 1.1 ст. 35 прим. 1 Кодексу.

Детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/463901.html

Особа втратила статус підприємця, як оподаткувати сплачені кошти юридичною особою?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, якщо юридична особа сплачує кошти за надані послуги згідно укладеного договору з фізичною особою підприємцем платником єдиного податку, а фактично на дату нарахування (виплати) доходу ФОП - платник єдиного податку втратив свій податковий статус у зв'язку з припиненням підприємницької діяльності і на підставі повідомлення від державного реєстратора виключена з Єдиного державного реєстру,  виплачений такій фізособі дохід оподатковують.

Тому дохід, виплачений юридичною особою фізичній особі, необхідно включати до оподатковуваного доходу як інші доходи і утримати ПДФО та військовий збір на загальних підставах. При цьому зазначений дохід не є базою нарахування ЄСВ.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека