Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 540 гостей та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

image001.10.02.2021 1

У першому кварталі податківці стягнули з боржників майже 17,6 млн грн податків

Податкова служба Чернівецької області заходами зі стягнення податкового боргу з платників, які не сумлінно відносяться до виконання своїх обов’язків забезпечила 7,4 млн грн надходжень до бюджету податкових платежів та 10,2 млн грн ЄСВ.

Як зазначає заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк – податківці наголошують на своєчасному та в повному обсязі сплату нарахованих зобов’язань перед державою. Це упередить застосування до боржників заходів примусового стягнення податкового боргу, зокрема: опису майна у податкову заставу, стягнення готівкових та безготівкових коштів, реалізацію заставного майна та інше.

Посадовець інформує, що  дізнатися про податковий борг (свій або партнера по бізнесу) можна на офіційному вебпорталі ДПС, або в управлінні по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)54-56-35.

Співачка Ірина Стиць підтримала кампанію декларування

Ціллю кампанії декларування, яка щороку проводиться податківцями, починаючи з січня, і триває до кінця квітня, – надання можливості громадянам добровільно задекларувати отримані в минулому році доходи – інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Незамінними помічниками податківців, які підтримують деклараційну кампанію та сприяють її проведенню є відомі, публічні люди – спортсмени, артисти, викладачі, громадські діячі.

Серед них, Заслужена артистка України, доцент кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, педагог, композитор, музично-громадський діяч – Ірина Стиць. 

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка поспілкувалася з п. Іриною та запропонувала їй звернутися до чернівчан з проханням вчасно задекларувати доходи.

У своєму зверненні до чернівчан співачка наголосила про те, що необхідно бути всім відповідальними та підтримати сплаченими податками розвиток свого міста.

Двосторонній зв’язок: На сервіс «Пульс» звернулось 12 буковинців

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розяснюють, сервіс від ДПС України «Пульс» приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних.

Впродовж січня – березня 2021 року на сервіс «Пульс» надійшло 12 звернень від буковинців. 11 платників адресували свої звернення стосовно роботи органів ДПС та 1 звернення стосувалось роботи ЦОПів.

Всі звернення, що надійшли на сервіс «Пульс» оперативно розглянуто та надано ґрунтовні відповіді без порушень контрольних термінів.

У податковій службі наголошують, у період карантину Заявники можуть надати Інформацію за номером телефону Контакт-центру ДПС 0 800-501-007, з 09.00 – до 18.00 (крім, вихідних і святкових днів) обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4», та з 18.00 – до 09.00 (також у вихідні і святкові дні) скориставшись послугою «Залиште запитання – ми Вам зателефонуємо» і на електронну пошту idd@tax.gov.ua.

Платникам слід знати, при наданні Інформації бажано назвати своє прізвище, ім’я, по батькові (найменування підприємства, установи, організації, суб’єкта господарювання), контактний телефон, місце проживання/реєстрації, а також прізвище, ім’я, по батькові та посаду працівника органу ДПС, з яким пов’язана подія, дата, місце і суть події, конкретні обставини, зауваження, прохання чи вимоги. Якщо Заявник не бажає називати своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання/реєстрації, Інформація реєструється як анонімна.

У разі звернення представника Заявника обов’язково надаються відомості стосовно його повноважень здійснювати представництво законних інтересів та ведення справ Заявника, пов’язаних із сплатою податків, на підставі закону або довіреності. Якщо представник Заявника не надає такі дані, Інформація на сервіс «Пульс» не приймається.

Про результати розгляду Інформації клієнти повідомляються невідкладно або протягом 3 робочих днів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін її опрацювання може бути подовжено.

Слід знати, не повідомляються Заявникам результати розгляду анонімної Інформації  та повідомлень про наявність на офіційному вебпорталі/субсайтах ДПС недостовірної/застарілої інформації; методологічних чи технічних проблем в роботі електронних сервісів чи систем; відомості що надходить до ІДД ДПС електронною поштою щодо мінімізації сплати податків, зборів, ЄВ.

Податкова звітність: «Звітний», «Новий звітний», «Уточнюючий»

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до п. 49.1 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Згідно з абзацами першим та другим п. 50.1 ст. 50 ПКУ у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

Якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період або подає у наступних податкових періодах уточнюючу декларацію внаслідок виконання вимог п. 169.4 ст. 169 ПКУ, то штрафи, визначені у п. 50.1 ст. 50 ПКУ, не застосовуються (абзац сьомий п. 50.1 ст. 50 ПКУ).

Пунктом 1 підрозд. 1 розд. IV Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.01.2021 № 5 (далі – Порядок № 5), визначено, що первинні показники, які відображаються у підсистемі, що забезпечує обробку звітності та платежів, є показниками форм, зокрема, податкової звітності (далі – Документ звітності).

Відповідно до п. 4 підрозд. 4 розд. ІV Порядку № 5, якщо після подання Документа звітності платник подає до граничного строку подання новий Документ звітності із виправленими показниками, поданий раніше Документ звітності стає недіючим та отримує ознаку стану обробки «Історія подання».

Документи звітності зі статусом «Повністю введено», які набули ознаки стану обробки «Вважається неподаним», «Історія подання», «Видалений», після настання граничного строку сплати грошового зобов’язання за такими Документами звітності, автоматично обробляються інформаційною системою в частині виключення з обліку раніше рознесених до інтегрованих карток платника сум грошових зобов’язань. Вказане виключення проводиться датою отримання такої ознаки стану обробки та з використанням відповідних облікових показників (операцій).

Крім того, ознаку стану обробки «Історія подання» отримують Документи звітності, щодо яких за рішенням суду або підрозділів податкового органу вищого рівня, відповідальних за адміністрування платежів, у підсистемі, що забезпечує обробку податкової звітності та платежів, передбачено скасування реєстрації (ідентифікацію недіючими).

Враховуючи зазначене, Документ звітності подається з ознакою:

«Звітний» – за відповідний базовий звітний (податковий) період у встановлені ПКУ строки для такого подання або з порушенням термінів подання;

«Новий звітний» – до закінчення граничного строку подання Документу звітності за такий самий звітний період з виправленими показниками після поданого Документа звітності з ознакою «Звітний»;

«Уточнюючий» – після граничного терміну подання Документу звітності за такий самий звітний період (з урахуванням строків давності) при виправленні показників поданого Документу звітності. 


Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк про погашення боргів зі сплати ЄСВ

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк про заходи які вживаються податківцями з метою погашення боргів зі сплати ЄСВ. Загалом в області на початок квітня 2021 року налічується майже 15 тисяч (14897) боржників зі сплати ЄСВ. Серед яких 589 юридичних осіб і 14308 фізичних осіб – підприємців. Загальна сума заборгованості з ЄСВ складає – майже 257 мільйонів гривень.

Відео https://cv.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/intervyu-ta-publichni-zayavi/7523.html 

Запитання від платника: Яка послідовність дій має бути здійснена СГ для реєстрації ПРРО?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

Буковинські податківці розглянули 75 запитів на публічну інформацію

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та роз'яснюють, у січні - березні 2021 року до регіонального податкового відомства  від платників надійшло 75 запитів на публічну інформацію.

У податковому відомстві зазначають, більшість запитувачів, які направили до податкової служби області запити це фізичні особи (62), від юридичних осіб надійшло 9 запитів. Від представників засобів масової інформації – 1 запит та 3 запити переадресовано від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

Запитувачі, зокрема зверталися з проханням надати інформацію щодо: копій рішень про списання боргу; наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; зняття з обліку як платника податків; кількість проведених фактичних перевірок та у 2020 році та сум донарахувань.

Відтак, за результатами розгляду задоволено 70 запитів на отримання публічної інформації, 2 запита направлено іншим розпорядникам інформації, у володінні яких вона знаходиться. Крім того, відповідно до ч.1 ст. 22 Закону відмовлено в задоволенні по 3-х запитах

До відома платників: отримати публічну інформацію, розпорядником якої є Головне управління ДПС у Чернівецькій області, може кожен бажаючий. Більш детально щодо порядку складання та форми подання запиту можна ознайомитись на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області»>Головна>ДПС у регіоні>Публічна інформація за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/ 

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека