Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 800 гостей та 1 користувач

РАДІ ВЕТЕРАНІВ — БУТИ

У Чернівецькій області близько третини населення складають люди пенсійного віку, переважна більшість яких прагне та бере активну участь у громадському житті громад нашого краю. Багато з них працювали в державних органах влади та місцевого самоврядування, галузях освіти, охорони здоров’я та інших сферах народного господарства. Значна частина цих людей залучалася й до роботи у ветеранських організаціях, завоювала авторитет серед старшого покоління.

У зв’язку з новим адміністративним поділом упродовж минулого року утворилися три нові райони на Буковині. Тому довелося змінити і структуру ветеранських організацій, узгодити її з чинними нормами законодавства.

Спершу під час реорганізації влади громадські організації залишилися поза увагою. Однак уже 18 березня 2021 року голова обласної ради Олексій Бойко звернувся до голів Чернівецької, Вижницької та Дністровської районних рад, голів громад і старост з проханням відновити діяльність рад ветеранів області.

Зрештою відбулися онлайн-конференції в усіх громадах Заставнівщини, а 6 травня — Чернівецька обласна звітно-виборна конференція. Одноголосно головами Чернівецької, Вижницької та Дністровської районних організацій ветеранів обрали Віталія Усика, Івана Бойка та Василя Флоряка. А на території колишніх районів — також заступників голови Чернівецької районної організації ветеранів. На Заставнівщині — Орисю Скорейко.

Організація ради ветеранів працюватиме за прийнятим Статутом, фінансуватиметься з бюджету Чернівецької районної ради.

Головою Чернівецької обласної організації ради ветеранів одноголосно обрали Василя Юрійчука — людину, яка довела, що така рада потрібна, адже кажуть, що нація живе тоді, коли живе і пам'ять про героїчне минуле народу, про його строкаті історичні сторінки, на яких переплетені і біль, і радість, і важкі втрати, і звитяга. І ми маємо берегти, передавати прийдешнім поколінням увесь цей спадок віків.

9 травня вже сімдесят шостий раз святкували ми День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вкотре віддали шану тим, хто тоді визволяв свій рідний край від страшної чуми. Сплять вічним сном наші земляки, знайшли спокій 62 воїни у міському парку Заставни, посеред кленів, каштанів і берізок. Височіє на гранітному постаменті Солдат з непокритою головою і вінком у руці, схилившись над братською могилою, як символ вічної любові та вдячності до полеглих героїв Другої світової війни.

16 ветеранів Заставнівщини ще залишаються з нами у життєвому строю. Для нинішнього покоління — дуже почесно мати змогу бачити останніх бійців, героїв тогочасного фронту. Чим їх менше, тим ціннішим є наше спілкування. І доки вони живі, черпаймо цієї мудрості та вміння жити з непростим досвідом війни. На жаль, він актуальний і нині.

Від Чернівецької районної ради ветеранів і особисто від себе щиро дякую голові Чернівецької райдержадміністрації Дмитрові Козарійчуку, головам усіх громад, старостам за те, що відвідали ветеранів, провели урочистості біля пам’ятників загиблим воїнам-односельчанам.

Особливі слова вдячності адресую Василю Радишу — за впорядковану територію біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам у місті Заставна, реставрацію пам’ятника. Адже саме тут викарбувані імена 384 наших земляків, які не повернулися з Другої світової війни. На роздоріжжі ніби ожив Солдат, довкола нього — тендітні ялинові свічечки, які по-новому запалюють полум’я пам’яті у наших серцях. І віримо, що воно не погасне у віках.

Орися Скорейко, заступник голови Чернівецької ради ветеранів

 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека