Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 380 гостей та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

image001.10.02.2021 1

Роботодавцям: при прийомі працівника на роботу – необхідно повідомити податкову

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності та фізичним особам-підприємцям, які використовують найману працю працівників, про обов’язок надсилати повідомлення про прийняття працівника на роботу до податкових інспекцій за місцем обліку їх як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таке повідомлення має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Звертаємо увагу роботодавців, повідомлення може подаватися такими способами: засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису; на паперових носіях разом з копією в електронній формі; на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.  

Зразок форми повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р.№ 413.  

Особливу увагу звертаємо роботодавців, на те, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена адміністративна або дисциплінарна відповідальність. 

Майже 2 мільярди гривень єдиного соціального внеску сплатили платники Буковини до державних цільових фондів

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак, за перше півріччя 2021 року платники регіону перерахували до спецфондів 1978,7 млн грн єдиного соціального внеску. Роботодавці  області сплатили за звітний період цього року на 207,9 млн грн більше, аніж було заплановано та на  355,2 млн грн, ніж за аналогічний період 2020 року.

Загалом за січень-червень 2021 року сума надходжень єдиного внеску, що нарахували роботодавці на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, склала 1687,3 млн грн, а це 85,3 відсотків від загальних надходжень. Від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність надійшло понад 175,4 млн грн. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців перевищив 113,7 млн грн.

У червні компанії, організації і підприємці регіону спрямували 421,8 млн грн, що на 49,9 млн грн більше, ніж було заплановано.

У відомстві звертають увагу, що Законом України від 04 грудня 2021 №1072 “Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних проти епідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” платники єдиного податку 1 групи тимчасово звільнялися від нарахування, обчислення та сплати єдиного соціального внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року включно. Даний період, попри відсутність сплати, включається до страхового стажу підприємця, та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску.

Відповідно до норм ЗУ №1072, з 1 червня 2021 року платників єдиного податку 1 групи відновлюється обов’язок сплати єдиного соціального внеску.

Відтак, єдиний соціальний внесок необхідно сплатити за червень — до 20 липня 2021 р. 


Оновлено план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://www.tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/446429.html оприлюднила оновлений (станом на 29.06.2021) План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік.

За півріччя місцеві бюджети отримали майже 1,9 мільярди гривень

За перше півріччя поточного року до місцевих бюджетів Чернівецької області направлено 1882,8 млн. грн. податків. Порівняно з минулим роком надходження збільшились на 375,4 млн. грн.

Місцеві бюджети це визначальна ланка місцевих фінансів, що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Лідерами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів направлено 1289,6 млн грн., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 271,1 млн грн.

Від суб'єктів малого і середнього підприємництва надійшло майже 271 млн грн єдиного податку. Податкові надходження від плати за землю склали 183,3 млн грн.

Крім того місцеві бюджети поповнюються за рахунок акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, надходження склали 55,2 млн грн, за користування лісом, надрами й водою отримали 17,8 млн грн, податку на прибуток – 19,5 млн грн, за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 8,2 млн грн. 

Буковинці можуть перевірити отриманий чек РРО

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують,  кожен громадянин має право та можливість перевірити отриманий чек РРО на предмет його правомірності.  

Інформація про фіскальний чек знаходиться на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку» https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

Пошук фіскального чека, створеного ПРРО, відбувається аналогічно як і чека створеного класичним реєстратором розрахункових операцій. Для цього необхідно вказати в параметрах пошуку дані: номер фіскального чека;  фіскальний номер РРО/ПРРО;  дату та час проведення операції, яка відображена в чеку. 


Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека