Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 484 гостя та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

image001.10.02.2021 1

До уваги платників! Уникайте помилок

при заповненні реквізиту «Призначення платежу»!

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують платникам податків, що наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020р. №847 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України  від 24 липня  2015р. №666», який набув чинності 26.02.2021р., були внесені зміни до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів.

З метою підвищення поінформованості й уникнення помилок у заповненні платниками реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів у разі сплати податків, зборів, єдиного внеску та розрахункових документів у тому числі із використанням єдиного рахунку, фахівцями податкового відомства підготовлено пам’ятку: «Заповнення реквізитів «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та брошуру: «Заповнення реквізитів  «Призначення платежу»  розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів, платежів,  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з використанням єдиного рахунку» 

Всі листівки та брошури, які готуються фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області, розміщені в розділі «Брошури та листівки» за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri

На сервіс «Пульс» звернулось 14 жителів Буковини

За шість місяців поточного року на антикорупційний сервіс Державної податкової служби України «Пульс» надійшло 14 звернень від жителів Буковини – розповідають у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У переважній більшості випадків громадяни зверталися з питаннями організації роботи органів ДПС (13 звернень) та центрів обслуговування платників (1 звернення).

Кожне звернення оперативно розглянуто у визначені терміни та поінформовано заявників про результати.

Нагадаємо, що інтерактивний сервіс „Пульс” приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб – податківців за телефоном 0 800 501 007.

Телефонуючи до Контакт-центру ДПС в будні дні з 09.00 – до 18.00 (крім, вихідних і святкових днів), для того щоб залишити інформацію, слід обрати на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «5» та натисніть 1. Крім того, в будні дні з 18.00 – до 09.00 (також у вихідні і святкові дні) можна скористатись послугою «Залиште запитання – ми Вам зателефонуємо». Також повідомляти про можливі правопорушення можна і на електронну пошту idd@tax.gov.ua.

Покроково, як надати інформацію через сервіс «Пульс» можна ознайомитись у розділі «Брошури та листівки» за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/485251.html

Протягом якого терміну суб'єкт господарювання має повідомити контролюючий орган про несправність РРО

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до п. 16 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані у разі виявлення несправностей:

 - реєстратора розрахункових операцій, а також пошкодження засобів контролю – протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження, письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування, а також протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити про це контролюючий орган, у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків (абзац перший п. 16 ст. 3 Закону № 265);

 - програмного РРО – протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами телекомунікацій повідомити про це контролюючий орган, виробника ПРРО та/або центр сервісного обслуговування (за наявності) за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (абзац другий п. 16 ст. 3 Закону № 265).

Згідно з п. 12 розд. ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317, у разі виявлення несправностей ПРРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (додаток 2 до Порядку № 317).

Нормами Закону № 265 не передбачено відповідальності до суб’єкта господарювання у разі не повідомлення контролюючого органу про виявлення несправностей РРО та/або ПРРО, а також пошкодження засобів контролю.

При цьому, за не проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО застосовуються фінансові санкції передбачені до п. 1 ст. 17 Закону № 265.

Порядок погашення податкового боргу платника податків за рахунок майна платника

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області зазначають, що згідно з п. 89.2 ст. 89 Податкового кодексу України право податкової застави поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває у його власності (господарському віданні або оперативному управлінні) у день виникнення такого права і балансова вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника податків.

Порядок продажу майна, що перебуває у податковій заставі, визначено ст. 95 ПКУ. Контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі (п. 95.1 ст. 95 ПКУ).

Пунктом 95.3 ст. 95 ПКУ визначено, що стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, та з рахунків платників податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритих в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органам, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/485244.html

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека