Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 334 гостя та 0 користувачів

Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст.: свято-зустріч «Козацька держава – наша гордість і слава»

opornyi zaklad 3.10.2021Ніхто не здолає твій дух і свободу

Козацькому роду тримать булави,

Міцній, Україно, для щастя народу

Для вірних нащадків на славу живи!

14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисників і захисниць України. Тому поєднання цих чотирьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них. З цієї нагоди у закладі скликали козацьку раду коша імені Івана Сірка, під час якої відбувся прийом у козаки учнів 9-х класів та зустріч з воїном АТО Вадимом Костинюком (позивний — «Маестро»).

Чесно відповідаючи на численні запитання учнів, воїн намагався доступно розповісти учням про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей. Присутні, затамувавши подих, слухали авторські пісні, щирими оплесками дякували за творчість.

Такі зустрічі назавжди залишаться у пам’яті учнів та стануть справжніми уроками життя.

Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію — врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків. І це доводили джури куренів імені Костя Гордієнка (9-А клас, класний керівник Галина Цуркан) та імені Северина Наливайка (9-Б клас, класний керівник Тетяна Палагнюк).

Особливо цікаво було спостерігати, як джури на чолі з курінними представляли свої курені, демонстрували силу, швидкість, спритність, виконували пісні та запальний гопак.  Діти так захоплено і гордо почували себе українськими козаками, що можна тільки тішитися свідомості підростаючого покоління. Доля козацтва України — в надійних руках.

Подолавши всі козацькі випробування, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, учні урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я зміцнення та процвітання нашої незалежності.

Це була одна із яскравих сторінок життя школи. Свято-зустріч «Козацька держава – наша гордість і слава» промайнуло, як одна мить!

Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні АТО. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають!

З Днем українського козацтва! З Днем захисника та захисниці України!

 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека