Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 453 гостя та 0 користувачів

Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості інформує

slushba zainiatosti 12.02.2021 2Офіційне працевлаштування в державі Ізраїль

Державний центр зайнятості в рамках виконання Імплементаційного протоколу А (будівельна галузь) між Міністерством соціальної політики України та Управлінням з питань населення та імміграції при Міністерстві внутрішніх справ Держави Ізраїль (далі — Протокол) до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль (далі — Угода) повідомляє, що отримано запит від Управління з питань населення та імміграції при Міністерстві внутрішніх справ Держави Ізраїль (далі — PIBA) на залучення у IX турі українських працівників у кількості 2000 осіб, за наступними спеціальностями:

slushba zainiatosti 09.12.2021 1— арматурник — обов’язковим є вміння читати плани будівництва

(600 кандидатів);

— опалубник — обов’язковим є вміння читати плани будівництва

(600 кандидатів);

— лицювальник-плиточник (400 кандидатів);

— штукатур (400 кандидатів).

Основні вимоги до кандидатів (відповідно до запиту PIBA):

slushba zainiatosti 09.12.2021 2— громадянство України;

— рекомендований вік з 25 до 50 років;

— ніколи раніше не працював в Ізраїлі;

— відсутність родичів першої лінії (батько/мати, дружина/чоловік, діти), які проживають чи працюють в Ізраїлі, крім рідних братів та сестер;

— відсутність судимості;

— мати добре здоров’я, не страждати від хронічних захворювань, включаючи (але не обмежуючи ними) туберкульоз, гепатит, сифіліс, гонорею та СНІД;

— бути фізично та психологічно придатним до інтенсивної фізичної праці в будівельній галузі у відповідних кліматичних умовах (спека та холод),

включаючи роботу на висоті та переміщення важких предметів, мінімум 211 годин щомісяця;

— володіти професійними навиками, досвідом і високим рівнем здібностей в одній з зазначених професій: опалубник, арматурник, плиточник та штукатур.

Заяву та документи громадянин України особисто подає до найближчого

центру зайнятості за місцезнаходженням.

Професійний іспит для кандидатів IX туру, відібраних відповідно до вимог Угоди та Протоколу планується провести з 24.01.2022 по 28.01.2022 року.


У службі зайнятості запроваджують нову модель надання клієнтоорієнтованих послуг

slushba zainiatosti 09.12.2021 3У службі зайнятості стартує експериментальний проєкт щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості. 8 грудня 2021 року директори, заступники директорів, начальники відділів філій Чернівецького обласного центру зайнятості пройшли навчання.

Директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко, звертаючись до учасників навчання, зазначила: «Нова модель надання послуг клієнтам служби зайнятості покликана сконцентрувати діяльність фахівців, зокрема кар’єрних радників, консультантів роботодавців, спеціалізованих кар’єрних радників та адміністраторів, на застосуванні комплексного підходу в роботі та ефективній взаємодії, що забезпечить успішне працевлаштування безробітних та задовільнить кадрову потребу роботодавців».

Нову модель надання клієнтоорієнтованих послуг презентувала начальниця відділу організації сприяння працевлаштуванню Оксана Симак. Зокрема, йшлося про алгоритм дій адміністратора філії,  кар’єрного радника, спеціалізованого кар’єрного радника з питань інклюзивного працевлаштування, а також їхню взаємодію в робочому процесі відповідно до нової моделі.

Фахівці служби зайнятості обговорювали ситуативні моменти. Зокрема, в яких випадках і що саме слід пропонувати клієнтам служби зайнятості задля успішного працевлаштування безробітного.

Як відбуватиметься професійна орієнтація та професійне навчання клієнтів служби зайнятості відповідно до нової моделі надання послуг розповіли начальниця відділу організації профорієнтації Ірина Гончарук та начальниця відділу організації профнавчання Наталія Кисільова.

Щодо процедури оформлення дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства та вимог до документів, які подають роботодавці для цього, поінформувала фахівчиня відділу організації надання послуг роботодавцям Чернівецького ОЦЗ Вікторія Семенюк.


slushba zainiatosti 09.12.2021 5Як працює електронний кабінет роботодавця?

Електронний кабінет роботодавця на сайті ДСЗ: переконайтесь, що цей сервіс зручний і практичний. Користуючись ним, ви збережете безцінний ресурс – час і зробите чимало важливих справ!

Кабінет роботодавця на сайті www.dsz.gov.ua дає можливість:

  • переглядати стан укомплектування заявлених вакансій та кількість направлених центром зайнятості претендентів на роботу;
  • подавати звітність до центрів зайнятості онлайн;
  • переглядати актуальні резюме шукачів роботи;
  • створювати вакансії та передавати їх для подальшої модерації спеціалісту центру зайнятості. Далі фахівець розмістить їх на нашому сайті;
  • отримати інформацію щодо компенсації єдиного внеску та компенсації витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб.

Зареєструвати електронний кабінет можна тут:https://www.dcz.gov.ua/cabinet

slushba zainiatosti 09.12.2021 6Чи можуть роботодавці подавати до центрів зайнятості звіти онлайн?

Наразі роботодавці мають можливість подавати до центрів зайнятості/філій в електронному вигляді через «Електронний кабінет роботодавця» на веб-сайті Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua (без застосування кваліфікованого електронного підпису) лише звітність за формою № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» з поданням такої звітності надалі у паперовому вигляді.

Інші, передбачені законодавством звіти, наразі подаються роботодавцями до Державної служби зайнятості нарочно або поштовим відправленням.

Враховуючи деякі тимчасові карантинні обмеження, радимо напередодні відвідування центру зайнятості зателефонувати, щоб з’ясувати режим його роботи.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека