Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 173 гостя та 0 користувачів

Від серця до серця: міжнародна співпраця Заставнівського ОЗЗСО І-ІІІ ст.

ozzso 02.08.2022"Від серця до серця" — саме під таким девізом успішно пройшла тижнева робоча поїздка делегації Заставнівського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів до громади Хайденрод (Федеративна Республіка Німеччина) за ініціативи сім’ї наших земляків Ігоря та Юлії Горбаль, а також на запрошення благодійної організації "Gemeinsam". За їх сприяння налагодили партнерські взаємини між громадою Хайденрод (Німеччина) та Заставнівщиною. У рамках цієї співпраці уже відбулося багато знайомств, робочих візитів, зустрічей, реалізовано безліч спільних проєктів, завдяки яким українська сторона неодноразово отримувала гуманітарну допомогу.
 
Минулого тижня делегація Заставнівського опорного закладу під керівництвом директора Юрія Галяри відвідала з робочим візитом громаду Хайденрод, яка від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі надала прихисток тисячам біженців із України, а ще — можливість українським дітям продовжити навчання і здобувати освіту в їхніх навчальних закладах, за що велика вдячність.
 
Мета нинішнього візиту — знайомство та обмін досвідом з педагогами та керівництвом навчальних закладів, порівняння методики навчання та виховання, зокрема дітей з особливими освітніми потребами, започаткування співпраці між навчальними закладами, а також надання гуманітарної допомоги українцям у цей складний час.
 
Робоча зустріч розпочалася зі знайомства з мером громади паном Фолькером Діффенбахом, а також відвідин дитячого садка “Pfiffikus” містечка Лауфензельден (директорка Рікарда Поль). Це спілкування було корисним насамперед для завфілії с.Вербівці – Лілії Новак, щоб порівняти принципи виховання та навчання дітлахів, матеріальну базу дитячої установи.
 
Перебуваючи в початковій школі «Grundschule Blaues Ländchen» міста Наштеттен (директорка Сабіна Гервіг), вчителька початкових класів Юлія Буганик та заступник директора з навчально-виховної роботи Галина Василевич побачили умови навчання дітей, матеріально-технічне забезпечення, умови праці вчителів, порівняли методику НУШ в Україні та подібні принципи і методи навчання в Німеччині.
 
Відвідали основну школу «Nicolaus-August-Otto Schule» міста Наштеттен (директор Ульріх Ландес), зустрілися із українськими школярами, які вимушено покинули свої домівки і перебувають нині за кордоном. На згадку про рідну землю їм подарували гостинці, підняли настрій, силу духу.
Юрій Галяра та заступник директора з навчальної роботи Катерина Ілюк поспілкувалися зі своїм колегою, директором цієї школи, порівняли оснащення лабораторії приладами, навчальних кабінетів комп’ютерною технікою, познайомилися із режимом дня німецьких школярів, а також побачили новітні технології, за якими працюють вчителі, учні та батьки.
 
Приємно було побувати на уроках нашої землячки пані Уляни Стікл, яка є вчителькою початкових класів міста Бад Швальбах, допомагає дітям з України вивчити німецьку мову та позитивно пройти адаптаційний період у місцевих школах.
 
На запрошення голови громади Хайденрод пана Діффенбаха делегація побувала на засіданні районної ради, де її офіційно представив голова районної ради, а Юрій Дмитрович Галяра особисто подякував німецькому народу за підтримку України, їхню громадянську позицію та ставлення до українців. Учасники цього засідання пройнялися словами подяки та аплодували стоячи, таким чином продемонстрували свою підтримку та прагнення миру.
 
Крім робочих моментів, сім’я Горбаль та пан Фолькер Діффенбах організували екскурсії громадою, поїздку до міста Візбаден, відвідини старовинних замків на схилах річки Рейн. Також українська делегація побувала на футбольному матчі, повболівала за команду громади.
 
На завершення поїздки мер громади подарував Заставнівському опорному закладу генератор, пристрої освітлення для обладнання укриття закладу, медикаменти та перев’язувальні матеріали.
 
Дирекція Заставнівського опорного закладу висловлює щиросердну подяку Ігорю та Юлії Горбаль, меру громади Хайденрод Фолькеру Діффенбаху за організацію поїздки та систематичну гуманітарну допомогу, щоденну підтримку, яку вони надають нашому народові, за обговорення подальших кроків у спільній боротьбі, за дружбу та небайдужість, від яких дійсно відчуваємо підтримку від серця до серця.
 
Водієм у поїздці був Дмитро Чагор — йому теж щира вдячність за роботу, за комфорт і турботу про педагогів-пасажирів.
 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека