Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 343 гостя та 1 користувач

Чернівецький обласний центр зайнятості інформує

slushba zainiatosti 12.02.2021 2

Як припинити трудові відносини особі, яка бажає набути статусу безробітного,

але не має можливості зв’язатися з роботодавцем?

Для отримання статусу безробітного особа, яка перебуває на території, на якій ведуться бойові дії і у якої не розірвані трудові договори з роботодавцем, подають до центру зайнятості, який обирають для обслуговування, заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору
за формою, визначеною Державним центром зайнятості. Форму заяви можна скачати на сайті ДСЗ у розділі "Обслуговування громадян під час дії воєнного стану". Додаткова інформація та інструкції – у телеграм-каналі або вайбер-каналі "Державна служба зайнятості".

Центр зайнятості бере на себе обов’язок повідомити роботодавця про припинення трудових відносин особою в односторонньому порядку, а також повідомляє Пенсійний фонд України та податкову службу.

Законодавчі акти: Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану" від 07.05.2022 № 2220-ІХ.

 

slushba zainiatosti 22.06.2022 2Порядок реєстрації в службі зайнятості у зв’язку із введенням воєнного стану?

Наразі заяви для реєстрації як безробітного в службі зайнятості про надання статусу безробітного можна подати до будь-якого (працюючого) зручного для обслуговування центру зайнятості наступними способами:

  • особисто, під час безпосереднього відвідування центру зайнятості. Якщо ви знаходитеся на відносно безпечній території, рекомендуємо скористатися саме цим способом;
  • в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного веб порталу електронних послуг (далі – Портал Дія), у тому числі мобільного додатку Порталу Дія. 

Інформацію можна отримати за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, зокрема за допомогою вебсайту Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua (у розділі "Обслуговування громадян у період дії воєнного стану") або чат-боту, посилання на який можна знайти в телеграм-каналі або вайбер-канаді "Державна служба зайнятості".

При цьому під час першого фактичного відвідування безробітним центру зайнятості (в якому він зареєстрований), строк якого встановлюється протягом 30 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану, безробітний зобов’язаний подати до такого центру зайнятості документи, перелік яких визначено пунктами 17-19 Порядку 792. Зазначений період може бути продовжений з урахуванням поважної причини, передбаченої пунктом 28 Порядку 792. У такому разі документи подаються до центру зайнятості на наступний день, що настає після закінчення дії обставин, що склалися у зв’язку з поважною причиною.

Законодавчі акти: Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792.

Постанова Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 334 "Деякі питання реєстрації, перереєстрації, припинення реєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану".

Сектор інформаційної роботи

Чернівецького обласного центру зайнятості



Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека