Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 380 гостей та 0 користувачів

Запрацював офіційний сайт проєкту єРобота

sluzhba zainiatosti 15.11.2022В Україні стартував сайт проєкту єРобота. Відтепер кожен бажаючий може отримати повну офіційну інформацію щодо умов отримання грантів для відкриття або розвиток власної справи, яка вже є. Сайт працює на базі Порталу Дія та доступний за посиланням https://erobota.diia.gov.ua/ .

Проєкт створено за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби зайнятості та “Ощадбанку”.

Нагадаємо, урядова програма єРобота має шість напрямків:

  • “Власна справа” – створення або розвиток власного бізнесу (сума гранту: 50-250 тис. грн). Надання мікрогранту в сумі 50 тис. грн передбачає необхідність створення щонайменше одного робочого місця, а в сумі до 250 тис. грн — двох і більше робочих місць, а також  ведення бізнесу щонайменше протягом трьох років та сплату податків до бюджету.

“Свій сад” – розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства (140-400 тис. грн на 1 гектар). Гранти надаються для саду площею від 1 до 25 га. Земля має бути у власності або оформлене право користування нею не менш ніж на 7 років. З переліком культур, площ посадок та кількості працівників, яких необхідно найняти,  можна ознайомитись за посиланням https://diia.gov.ua/kilkist-postijnih-ta-sezonnih-pracivnikiv-z-urahuvannyam-kultur-nasadzhen. Умови надання гранту передбачають створення робочих місць, подальшу діяльність протягом щонайменше 5 років та сплату податків.

“Своя теплиця” — розвиток тепличного господарства (до 7 млн грн за 2 га, але не більше 70% вартості проєкту).  На етапі подачі заявки необхідно надати проєкт майбутньої теплиці площею від 1,6 га до 2,4 га. Кошти можна витрачати на оплату рахунків щодо її зведення. Термін будівництва — до 1 року.  Земля має бути у власності або оформлене право користування нею щонайменше на 7 років. Надалі отримувач гранта має створити від 40 робочих місць, здійснювати діяльність більше 3 років та сплачувати податки.

  • “Новий рівень” — створення або розвиток переробного підприємства (8 млн грн, за умови створення не менше 25 робочих місць). Грант покриває не більше 70% вартості проєкту. Отримувач зобов’язаний в подальшому працювати понад 3 роки та створити до 25 робочих місць.
  • “Старт в ІТ” (знаходиться у стадії розробки) — гранти на навчання ІТ-спеціальностям. Витратити кошти можна буде лише на визначених навчальних майданчиках. Умова надання — попередній досвід роботи щонайменше 18 місяців у будь-якій сфері та подальше продовження роботи у ІТ.
  • “ІТ стартап” (знаходиться у стадії розробки) — гранти для ІТ-стартапів на всіх етапах їх розвитку (від 750 тис. грн до 3,5 млн. грн). Кошти можна витратити на зарплати, маркетинг, R&D. Основна умова — створення щонайменше 5 робочих місць (на перших етапах роботи) та сплата податків.

Отримувачам грантів за проєктом уже перераховано понад 201,8 млн грн. 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека