Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 305 гостей та 0 користувачів

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

dsns 21.12.2022Як свідчить аналіз пожеж, основними причинами, від яких вони виникають осінньо-зимовий період, є перенавантаження електромережі та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

 

Щоб не трапилося біди у вашій оселі, необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та вимог пожежної безпеки при встановленні та експлуатації електроприладів.


Слід вчасно проводити ревізію електромережі, утримувати в справному стані розетки, вимикачі, рубильники та інші електроприлади. Категорично забороняється підвішувати абажури на електричних проводах, заклеювати електричні проводи шпалерами, зафарбовувати олійною фарбою, вмикати в одну розетку одночасно декілька приладів. Йдучи з будинку, слід вимикати побутову техніку, не залишати ввімкненими електроприлади, що працюють в режимі очікування.


Триває опалювальний сезон. Останнім часом місцеве населення опалює свої домівки за допомогою печей або котлів на твердому паливі. Пічне опалення завжди створює загрозу виникнення пожежі, адже піч – об’єкт підвищеної пожежної небезпеки. Тому рятувальники ще раз нагадують — з початком опалювального сезону всі печі повинні бути відремонтовані і ретельно перевірені. Щоб уникнути біди, не слід залишати без нагляду розтоплені печі та накаляти їх, також експлуатувати печі без протипожежної розділки, використовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини.


Причиною загоряння може бути порушення правил влаштування печі. Наприклад, недостатні відстані між димарем печі і дерев’яними конструкціями перекриттів будинку. Сюди ж можна віднести відсутність металевого листа під топковим отвором, в результаті чого через випад жару загоряється підлога.


Також часто закінчується пожежею розпалювання печей бензином, гасом та іншими легкозаймистими рідинами. Крім того, не можна топити печі з відкритими дверцятами, сушити на них одяг, дрова та інші матеріали, а поверхні опалювальних приладів і димових труб необхідно систематично очищати від пилу і білити. Виявлені в печі тріщини і неполадки необхідно своєчасно усувати.


Шановні громадяни, будьте обережними та пам’ятайте, що від цих порад залежить ваше життя!

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека