Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 420 гостей та 0 користувачів

Заставнівська філія Чернівецького обласного центру зайнятості інформує

 slushba zainiatosti logo.202122 червня 2021 у Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості, організований, щоб ознайомити клієнтів із державними гарантіями у сфері зайнятості. Завданням семінару було ознайомити присутніх зі станом сучасного ринку праці, комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних, роз’ясненням положень чинного законодавства, що регулює питання зайнятості населення.

Антоніна Старко, провідний фахівець з профорієнтації, розповіла про попит та пропозиції робочої сили з урахуванням професійно-кваліфікаційного рівня громадян, які перебувають на обліку у службі зайнятості. Поінформувала щодо права на матеріальне забезпечення на випадок безробіття, на умови, тривалість та розмір виплати допомоги по безробіттю (Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»). Зокрема, увагу присутніх пані Антоніна звернула на персональну відповідальність громадян за надання недостовірних даних під час реєстрації або перебування на обліку в центрі зайнятості та несвоєчаснslushba zainiatosti 22.07.2021 4е подання відомостей про обставини, що впливають на умови виплати допомоги по безробіттю у період перебування на обліку
(працевлаштування, виконання роботи за цивільно-правовим договором та ін.); наголошено на тому, що служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці. Громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем. Присутніх ознайомлено з електронними сервісами державної служби зайнятості, зокрема створення "Електронного кабінету шукача роботи", який дає можливість розмістити резюме, уточнити заплановані та фактичні дати відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, які проводитиме служба зайнятості та ін.

Відвідуючи такі заходи безробітні мають можливість не тільки ознайомитися із послугами, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних, а й отримати інформацію про актуальні вакансії.

 

 slushba zainiatosti 22.07.2021 3

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека