Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 378 гостей та 0 користувачів

3 грудня: Міжнародний день людей з інвалідністю. Варто знати

Сьогодні − Міжнародний день людей із інвалідністю

Люди з інвалідністю дуже часто для всього нашого суспільства є прекрасними взірцями наполегливості, самодисципліни, непересічних талантів, які розкриваються завдяки щоденній праці над собою. Саме вони цінують те, що й справді має вагу, помічають те, що всі інші пропускають, поспіхом біжучи крізь життя. З інвалідністю людина чи без — кожен має свій особливий внутрішній космос, але не кожен вміє його в собі розгледіти.

den ludei z inv.2020 2У нашій громаді серед людей з вадами здоров'я є яскраві таланти. Щиро захоплюємося ними!

Насамперед, це Іванко Миронів, він зі своєю матусею Галиною Миронів досягнув так багато! Отримав міжнародне визнання, численні перемоги в конкурсах, кубки, грамоти, відзнаки... За ними – наполеглива щоденна праця, завдяки якій розвиток продовжується. Іванко − надзвичайна дитина! Наповнений таким світлом! Такою добротою!

Варто знати: Іван Андрійович Миронів, 6 років. Співає, танцює, читає вірші, ліпить, вчиться грати на фортепіано, любить книги. Веселий, добрий, ніжний, люблячий, енергійний, активний, щирий. У хлопчикden ludei z inv.2020 1а − синдром Дауна, але це не є перешкодою для нього. Він − такий, як усі діти. Любить свою маму та сестричку, має друзів, любить музику... Є переможцем різноманітних конкурсів, за що отримав заслужені нагороди. Мама щиро вдячна тим хто її підтримав і вселив надію, хто казав «Ти все зможеш!».

Мами діток із синдромом Дауна створили громадську організацію «Миле сонечко», для взаємної підтримки, як джерело важливих порад. Бо головне − вірити, надіятись, любити свою дитину! Крок за кроком систематичних занять дають свої результати. Іванко − переможець Всеукраїнських та Міжнародного конкурсу талантів у Польщі. Часто виступає на святкових заходах ГО «Миле сонечко», активно бере участь у творчих проектах ART CHERNOVIZ (керівник Лідія Анциперова). Знімався у професійній фотосесії, соціальному відеоролику «Країна наша – Сонцевіт», виставі «Пригоди СОНЯЧНОГО ПРОМІНЧИКА» на сцені «Юності Буковини», також брав участь у показі мод. Діти з особливими потребами, як і всі інші потребують уваги, посмішок, любові...

«Дорогі мами особливих діток! Бог подарував вам цю дитину, бо тільки ви можете так любити! Саме ви можете подарувати дитині свою доброту, увагу, навчити всього необхідного! Ваші діти − чудові! Не слухайте тих, що кажуть «Він ніколи не зможе!». А навпаки − вірте, вірте! Зможе! Навчиться! Все буде добре! Не здаватись, не опускати руки! Як багато людей з інвалідністю досягають гарних результатів! Всі діти − рівні, всі − талановиті! Тож нехай усі вони будуть щасливими!» − такими зворушливими щирими словами звернулася до всіх Галина Миронів на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

den ludei z inv.2020 3Серед людей з інвалідністю також є  талановиті вишивальниці. Деякі їхні роботи − на фото. Вони дарують нам ці барви на полотні, неповторні візерунки, в яких переплетені добрі надії, яскраві мрії, світлі сподівання. Це жительки села Вербівці Юлія Петрівна Радомська, Марина Фарбатюк та Наталія Мацько.den ludei z inv.2020 5

Пам’ятаймо! Міжнародний день людей із інвалідністюне свято, він покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Люди з інвалідністю не називають себе і
нвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських взаємин, їх сприймають як рівних людей, які водночас потребують трохи додаткової уваги суспільства. Цей деньden ludei z inv.2020 4 підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Тож будьмо людяними, уважними, тактовними!

den ludei z inv.2020 6

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека