Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 307 гостей та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2021 році

Головне упрimage001.10.02.2021 1авління ДПС у Чернівецькій області нагадує, що з початком 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році.

Тому не забувайте подати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Звертаємо увагу, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

при отриманні іноземних доходів;

та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Для громадян, які зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію, і особи, які проводять незалежну професійну діяльність, останнім днем подання декларації є 30.04.2021 року.

Для фізичних осіб-платників податків-резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, подають декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. 

З метою реалізації права на податкову знижку декларація подається по 31 грудня 2021 року.

Якщо  останній день строку подання Декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

За вибором платника податку декларацію можна подати в один з таких способів:

особисто за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою;

надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення – зробити це необхідно за п’ять днів до закінчення граничного строку;

в електронному вигляді – через Електронний кабінет платника.

На офіційному вебпорталі ДПС  в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» – цей сервіс дає змогу заповнити декларацію та  надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для отримання податкової знижки.

Зразки заповнення декларації: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/451866.html 

Якщо програмний РРО працює в режимі офлайн  інформацію про чек можна отримати у Е-кабінеті

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області акцентують, що платники податків мають можливість проводити готівкові розрахунки з  використанням  програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Якщо операція проводиться у режимі офлайн, то у розрахунковому документі (чеку), який проведено через ПРРО, має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.

Перевірити наявність цього чеку в базі даних ДПС можливо через Електронний кабінет після завершення роботи ПРРО в режимі офлайн та передачі ним чека/чеків до фіскального сервера.

Інформація про фіскальні номери, що увійшли до діапазону для використання ПРРО, що працює у режимі офлайн, буде оприлюднена в Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб’єкта господарювання, для ПРРО якого зарезервовано фіскальні номери.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Понад 268 мільйонів гривень єдиного соціального внеску сплатили страхувальники Буковини

За підсумками січня 2021 року страхувальники краю перерахували 268,3 млн грн єдиного соціального внеску.

Зокрема, сума єдиного внеску нарахованого роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, склала 198 млн грн, від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, надійшло майже 38 млн грн. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців склав 18 млн грн.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2021 року складає – 6000 гривень, а відповідно мінімальний щомісячний страховий внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2021 році складає 1320 грн.

Крім того у відомстві нагадують, що фізичні – особи підприємці які не отримували доходи, до 1 березня 2020 року можуть подати заяви на списання сум недоїмки з єдиного внеску. Заяви на списання недоїмки з єдиного соціального внеску подають фізичні особи - підприємці (крім підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування) та особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року не отримували дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, мають право на списання суми недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені, нараховані на ці суми недоїмки.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека