Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 146 гостей та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Плата за землю: буковинські платники сплатили до бюджету 23,9 млн грн

У січні 2021 року землевласники та користувачі земельних ресурсів сплатили до бюджетів територіальних громад понад 23,9 мільйони гривень. Про це інформує начальник податкової служби Буковини Віталій Шпак. За оперативною інформацією показник зріс на 137,2 тис гривень порівняно з надходженнями першого місяця 2020 року.

Із загальної сумиimage001.10.02.2021 1 20 млн грн забезпечили юридичні особи. Решту – 3,9 млн грн – до місцевих скарбниць спрямували фізичні особи.

У податковій службі нагадують, що у разі переходу до фізичної особи (громадянина) права власності на земельну ділянку та відсутності у базах даних інформаційних систем ДПС відомостей про дану земельну ділянку, така фізична особа має право подати до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки правовстановлюючі документи на земельну ділянку. На підставі наданих документів органом ДПС буде здійснено нарахування сум земельного податку. Інших випадків в частині обов’язку подання фізичною особою (громадянином) документів щодо прав власності на земельну ділянку, а також витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки нормами ПКУ не визначено.

Порядок проведення перевірок та «новацій» у застосуванні РРО: ТОП-5 запитань з онлайн консультаційного тижня

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області з 8 лютого до 12 лютого цього року проходив тиждень онлайн запитань до податківців.

9 лютого на запитання, про порядок проведення перевірок та «новацій» у застосуванні РРО відповідала спікер заходу Чернівчан Наталія - заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Після проведеного аналізу запитань визначено найбільш запитувані, які розміщені на сайті ДПС у Чернівецькій області: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/453279.html 

З деякими з них пропонуємо ознайомитись нижче: 

Чи всі платники під час реалізації технічно складних побутових товарів застосовують РРО/ПРРО? 

Нагадуємо, що не зважаючи на обсяги доходу застосовують РРО та/або ПРРО ФОП – платники єдиного податку, які здійснюють, в тому числі, реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

З  01.01.2021 набрав чинності Закон України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким внесені зміни до п. 61 підрозд. 10 розд Податкового кодексу України, яким передбачено, що з 01 січня 2021 року РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Чи необхідно застосовувати РРО при безготівкових розрахунках за платні медичні послуги ? 

З 1 січня 2021 року при проведенні розрахункових операцій за надані платні послуги у сфері охорони здоров'я застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим.

У той же час, відповідно до статті 9 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР у разі здійснення розрахунків за надані платні послуги у сфері охорони здоров'я у безготівковій формі (з рахунку на рахунок), через банківські установи, та виключно через сервіси переказу коштів або за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування РРО/ПРРО не застосовується. Зокрема, у разі отримання сімейним лікарем, який зареєстрований приватним підприємцем, коштів на власний рахунок, застосовувати РРО не потрібно.

Тобто при безготівкових розрахунках за платні медичні послуги застосовувати РРО не потрібно

Які дії громадянина, якщо відсутній фіскальний чек на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку»? 

Інформація про фіскальний чек з’являється на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку» у разі: фіскалізації чека у режимі онлайн – після отримання на пристрій підтвердження його фіскалізації на фіскальному сервері ДПС; фіскалізації чека у режимі офлайн – після отримання від пристрою пакету даних про чеки сформовані в режимі офлайн (після відновлення зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером ДПС). Якщо фіскальний чек відсутній за результатами пошуку засобами Електронного кабінету, то необхідно повторно перевірити введені дані у пошукових реквізитах та повторити пошук.

У разі відсутності фіскального чеку суб’єктом господарювання може бути надісланий лист з повідомленням про його відсутність до ДПС. До такого повідомлення необхідно додати копію чеку, який не знайдено.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека