Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 331 гість та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Микола Загарюк: Для списання сум недоїмки з ЄСВ необхідно подати заяву до 1 березня 2021 року

Заступник начаimage001.10.02.2021 1льника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк розповів платникам, про списання заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування фізичним особи-підприємцям.

Зокрема Микола Загарюк зазначив, що фізичні – особи підприємці, які не отримували доходи, до 1 березня 2020 року можуть подати заяви на списання сум недоїмки з єдиного внеску. Заяви на списання недоїмки з єдиного соціального внеску подають фізичні особи - підприємці (крім підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування) та особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року не отримували дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, мають право на списання суми недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені, нараховані на ці суми недоїмки, які не здійснювали діяльність та не отримували доходи упродовж 2017-2020 років мають до 01 березня 2021 року надати до податкової служби відповідну заяву та звітність.

Відеоматеріал по темі: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/453539.html

Тетяна Булавка: останній день подання Звіту неприбуткових організацій - 1 березня 2021 року

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка розповіла про зміни внесеними Законом України від 16.01.2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», зокрема щодо подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річної фінансової звітності професійними спілками, їх об’єднаннями та організаціями профспілок тільки у разі порушень пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України.

Тобто, професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок – неприбуткові організації, не звільняються від звітування за результатами 2020 року та зобов’язані подати звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річну фінансову звітність у загальному порядку.

Відеоматеріал по темі: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/453530.html

Списання, прощення, розстрочення податкового боргу та ЄСВ: ТОП - 5 відповідей на запитання з онлайн тижня

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області з 8 лютого до 12 лютого цього року проходив тиждень онлайн запитань до податківців.

11 лютого на запитання, що надходили під час гарячої лінії та онлайн щодо списання, прощення, розстрочення податкового боргу та ЄСВ відповідав спікер: Загарюк Микола - заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Після проведеного аналізу запитань визначено найбільш запитувані, які розміщені на сайті ДПС у Чернівецькій області: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/453679.html  

Серед найбільш запитуваних:

Кому із буковинців уже списано податковий борг та де отримати інформацію про таке списання? 

Загалом, 79 тисяч платників Чернівецької області отримали соціальну підтримку у вигляді списання податкового боргу у сумі 23,4 млн грн.

Зокрема, списанню підлягав податковий борг, загальна сума якого станом на 1 листопада 2020 року за всіма податками і зборами в цілому по Україні не перевищує 3 060 гривень та залишається несплаченим на дату списання такого боргу.

Інформацію про списання податкового боргу платник може отримати в приватній частині Електронного кабінету. Також інформація про суб’єктів господарювання, яким списано податковий борг в подальшому буде оприлюднена на вебпорталі ДПС.

Після проведення списання податкового боргу майно платника податків звільняється з-під податкової застави, виключається з відповідних державних реєстрів. До органів Державної виконавчої служби направляється інформація для закриття виконавчих проваджень.

Також списки можна переглянути за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/449388.html 

Хто може скористатися відстроченням податкового боргу у сумі що не перевищує 6800 гривень? 

Згідно Закону України від 04.12.2020 року №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (пункт 2³ підрозділу 10  розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України) платники податків можуть скористатись правом на відстрочення податкового боргу.

 Відстрочення податкового боргу надається платникам податків – фізичним особам, у тому числі самозайнятим особам, що станом на 01 грудня 2020 року мали загальний розмір податкового боргу (у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням) у сумі, що не перевищує 6800 гривень.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до контролюючого органу, де обліковується такий податковий борг. Зазначену заяву платником податків може бути подана як у паперовому вигляді (особисто звернутись до контролюючого органу або надіслати листа), так і в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека