Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 323 гостя та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Сьогодні у ФОПів заверimage001.10.02.2021 1шується термін подання заяви на списання ЄСВ

Головне управління ДПС у Чернівецькій області нагадує, списання заборгованості з ЄСВ передбачено Законами України від 13.05.2020 р. № 592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та від 04.12.2020 року №1072-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

1 березня 2021 року закінчується термін, коли фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування та особи, які провадять  незалежну професійну діяльність, які з 01.01.2017 по 01.12.2020 років не отримували доходи від їх діяльності, мають змогу  подати до податкової інспекції за місцем свої реєстрації заяву про списання сум недоїмки з єдиного внеску.

Списанню підлягають суми недоїмки з єдиного внеску, які обліковувались у платника станом на 01.12.2020 року.

Крім заяви, платнику також необхідно до 01 березня 2021 року  подати такі документи:

- державному реєстратору  за місцем знаходження реєстраційної справи ФОП заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності або через портал «Дія»;

- до податкового органу за основним місцем обліку заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску (особам, які станом на дату подання заяви про списання недоїмки, або у період з 01 січня 2017 року до дати подання заяви вважалися особами, які провадять незалежну професійну діяльність);

-  до  податкового органу за місцем реєстрації відповідну звітність за період з 01 січня 2017 року до 01 грудня 2020 року;

Зазначені документи подаються платником виключно у випадку, якщо вони не були подані раніше.

Заяви на списання недоїмки з єдиного соціального внеску подають фізичні особи - підприємці (крім підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування) та особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року не отримували дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, мають право на списання суми недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені, нараховані на ці суми недоїмки.

Для цього фізичним особам-підприємцям (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) необхідно до 1 березня 2021 року подати державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи-підприємця заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу – звітність з єдиного внеску за період з 01.01.2017 р. до 01.12.2020 р., якщо вона не була подана раніше. Особам, які провадять незалежну професійну діяльність слід подати до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску та звітність з єдиного внеску за період з 01.01.2017 р. до 01.12.2020 р., якщо вона не була подана раніше.

Звертаємо увагу, що списання суми недоїмки, нарахованої платникам єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування буде здійснюватись на підставі заяви платника податків. Заяву на списання суми недоїмки з єдиного соціального внеску в довільній формі необхідно подати до податкового органу за своїм місцем реєстрації до 1 березня 2021 року. 

Податковий календар на пʼятницю, 26 лютого 2021! Не пропустіть граничний термін сплати!

Останній день сплати: 

плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за січень 2021 р.*;

ПДВ за січень 2021 р.*;

акцизного податку за січень 2021 р.*;

рентної плати за січень 2021 р.*:

- за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

- за користування радіочастотним ресурсом України;

- за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

- за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;

ПДФО з нарахованого, але не виплаченого доходу, за січень 2021 року;

військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу, за січень 2021 року;

ПДФО із загальної суми процентів, нарахованих за січень 2021 року, на поточний або депозитний банківський рахунок; на вклади членів кредитної спілки;

ЄСВ гірничими підприємствами з доходу за січень 2021 р.

До відома: * Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (останній абзац п. 57.1 ПКУ).  

Кампанія декларування – 2021: Буковинці можуть відшкодувати частину понесених витрат з переобладнання автомобіля на газ

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, платник податку має право включити до податкової знижки витрати у вигляді суми коштів, сплачених ним у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Зокрема, відповідно до положень Податкового кодексу, для отримання податкової знижки необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та документи, які підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу, сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яку необхідно подати до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації в паспорті) не пізніше 31 грудня 2021 року.

Платники першої та другої групи єдиного податку подають декларації 1 березня 2021 року

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що платники єдиного податку першої та другої груп  подають податкову декларацію  платника єдиного податку за попередній календарний рік фізичними особами – підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп у строк встановлений підпунктом 49.18.3 пункту 49.18 статті 49 Податкового кодексу України для річного податкового (звітного періоду), цей термін спливає 1 березня 2021 року. 

В декларації платники відображають обсяг отриманого доходу та сплачені щомісячні внески, згідно п. 295.1 ст. 295 Податкового кодексу України. Податкова декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека