Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 193 гостя та 0 користувачів

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області

image001.10.02.2021 1Податківці звертають увагу платників на погашення боргів

Днями заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк зустрічався з платниками області, які допустили значні суми податкового боргу.

За словами посадовця, серед перших, з ким відбулася відверта розмова про алгоритм дій з погашення боргів, —  директор ДП «Чернівецький облавтодор» ВАТ ДАК Автомобільні дороги України Володимир Мицька. Під час конструктивного діалогу спільно визначили заходи та джерела погашення податкового боргу.

Головний акцент під час зустрічі зроблили на абсолютне зменшення податкового боргу, але разом з тим, щоб не знизити фінансову активність підприємства.

Загалом на початок березня податковий борг усіх платників області до Зведеного бюджету перевищує 328,3 млн грн.

Земельний податок: Отримали право власності або право користування земельною ділянкою — сплатіть податок

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області акцентують: земельний податок – це обов’язковий платіж, який справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), та постійних землекористувачів (п.п. 14.1.72 ст. 14 ПКУ).

Об’єктами оподаткування земельним податком є:  земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні; земельні частки (паї), що знаходяться у власності; земельна ділянка, надана в оренду (п. 270.1, п. 288.3 ПКУ).

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру (п. 286.1 ст. 286 ПКУ).

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою (п. 287.1 ст. 287 ПКУ).

Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав (ст. 125 Земельного кодексу України).

Право власності, користування земельною ділянкою оформлюється, відповідно до Закону України від 01.07.2004 № 1952-IV «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (ст. 126 ЗКУ).

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень – це офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ст. 2 Закону № 1952).

Елітне авто: кому з буковинців необхідно платити транспортний податок у 2021 році

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що власники легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року зобов’язані сплачувати транспортний податок.

Вартість авто визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою КМУ, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

Враховуючи, що з 1 січня 2021 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6000 грн – об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 250 000 грн.

Перелік автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком (їхня марка, модель та рік випуску), розміщуються на сайті Мінекономіки щороку до 1 лютого звітного року. Переглянути Перелік можна ТУТ.

Детальніше про сплату ТУТ.

Усе про програмні РРО на вебпорталі ДПС

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області запрошують суб’єктів господарювання ознайомитися з Презентаційними матеріалами щодо впровадження програмних РРО у розділі банеру «Програмні РРО», які розміщені на вебпорталі ДПС.

У цьому ж банері — вся інформація щодо переваг та умов застосування програмних РРО, зокрема: нормативно-правові акти; повідомлення-роз’яснення для платників; опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу; електронні довірчі послуги; перелік тестових платників; перелік посадових осіб ДПС, відповідальних за взаємодію із суб’єктами господарювання під час впровадження ПРРО; актуальні запитання-відповіді; форми ПРРО; програмний реєстратор розрахункових операцій; пошук фіскального чека; презентаційні матеріали щодо впровадження програмних РРО; відеоуроки.

Публічна інформація: Буковинські податківці опрацювали 50 запитів

У податковому відомстві відзначають, з початку 2021 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло 50 запитів на отримання публічної інформації.

Найбільше запитів надійшло від громадян – 47. Від юридичних осіб — 8, представників засобів масової інформації — 1.

До прикладу, запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо копій рішень про списання боргу; наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; зняття з обліку як платника податків; кількість проведених фактичних перевірок та у 2020 році.

Усі отримані запити розглянули вчасно, вони не залишилися поза увагою. Фахівці податкової служби області вичерпно відповіли на 48 запитів та, відповідно до статті 22 Закону, відмовили в задоволенні двох запитів.

У податковій службі нагадують, що запити на отримання публічної інформації можна надсилати на поштову адресу Головного управління ДПС у Чернівецькій області:

58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А

та на електронну адресу: cv.official@tax.gov.ua.

Також запити можна направити через "Електронний кабінет" з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Як правильно користуватися електронними сервісами, а саме відеоурок про те, як направляти листи та звернення за допомогою Електронного кабінету можна переглянутиТУТ

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації:

Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація:

https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/ 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека