Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 199 гостей та 0 користувачів

Заставнівська філія Чернівецького обласного центру зайнятості інформує

slushba zainiatosti 12.02.2021 2

Особливості реєстрації та обслуговування безробітних у період карантину

На період карантину прийом громадян у центрах зайнятості відбувається з певними обмеженнями з урахуванням вимог, викладених у постанові Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (із змінами), а саме:

  • відвідувачі мають перебувати у приміщенні центру зайнятості в одягнених засобах індивідуального захисту, зокрема, респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • під час перебування у приміщенні центру зайнятості відвідувачі мають дотримуватися соціальної дистанції не менше 1,5 метра;
  • працівники центру зайнятості можуть обмежувати чисельність осіб, які одночасно перебувають у приміщенні центру зайнятості.

Усі консультації, пов’язані з отриманням соціальних послуг та матеріального забезпечення, можуть надаватися як безпосередньо у приміщеннях центрів зайнятості при особистому відвідуванні особи, так і засобами дистанційної комунікації (телефоном, електронною поштою, месенджерами тощо). Рішення про запровадження дистанційного обслуговування у центрах зайнятості або про відновлення обслуговування у приміщеннях центрів зайнятості приймає директор обласного центру зайнятості.

Громадяни, які виявили намір отримати статус безробітного, подають відповідні заяви такими способами:

  • особисто, під час відвідування центру зайнятості;
  • через портал державних послуг "Дія", за наявності електронного цифрового підпису (ЕЦП). 

На період карантину надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю відбувається у перший день після подання особою відповідних заяв та документів (на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 10.03.2021 № 191, якою, зокрема, внесено зміни до "Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу", затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 № 792).

Нагадуємо, що основний обов’язок зареєстрованого безробітного – здійснювати активні дії щодо пошуку роботи та власного працевлаштування!

Пам’ятайте, що основна функція державної служби зайнятості – сприяння у працевлаштуванні зареєстрованих безробітних та осіб, які шукають роботу!

Отримуйте консультації щодо актуальних вакансій, допомогу у складанні резюме тощо. Фахівці центрів зайнятості шукають для безробітних доречні вакансії, пропонують підібрану роботу та проводять попередні узгодження з роботодавцями.

slushba zainiatosti 5.04.2021

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека