Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 469 гостей та 0 користувачів

Заставнівська гімназія: духовно-моральне виховання учнів на засадах християнських цінностей

Арістотель писав: «Морально прекрасною називають людину досконалої гідності... Морально прекрасною називають справедливу, мужню, благородну людину, якій притаманні всі відтінки доброти». Тому головною метою морального виховання учнів Заставнівської гімназії на сучасному етапі є цілестрямований свідомий процес формування гармонійної особистості, що поєднує гуманність, працелюбність, чесність, правдивість, дисциплінованість, почуття відповідальності, власної гідності, виховання патріотизму, любові до Батьківщини. Адже на цій основі формуються особисті риси людини, які включають в себе національну самосвідомість, розвинену духовність, моральну, художньо-естетичну, екологічну культуру, розвиток індивідуальних здібностей та таланту.
 
gimnaziia.16.04.2021 1Сьогодні проблема духовно-морального виховання шкільної молоді є актуальною та потрібною, і саме тому вчителі Заставнівської гімназії Світлана Мартинюк, Надія Маркевич, Світлана Котляр, Оксана Нестрян, Юлія Буганик та Володимир Агатій, разом із педагогами всієї України, підвищували рівень професійних компетентностей, розширювали знання про пріоритети загально-людських цінностей на Всеукраїнських навчальних вебінарах з проблеми «Духовно-моральне виховання дітей та молоді у закладах загальної середньої освіти на засадах християнських цінностей» за сприяння Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Інституту ППОЧО, Національного університету «Острозька академія», Навчально-наукового інституту менеджменту та психології «Університет менеджменту освіти» НАПН України та БФ «Живи, Буковино!» та «Живи, Україно!». Крім вище зазначеного, спікери ознайомили із перспективою наукового пошуку формування і розвитку духовно-моральних цінностей дітей та молоді України, науково-методичним супроводом здійснення морально-духовного виховання в закладах освіти області, звернули увагу слухачів на формування сім’ї на основі християнських цінностей у медійному просторі. А Всеукраїнський благодійний фонд «Східноєвропейська гуманітарна місія» подарував учням та вчителям Заставнівської гімназії набори християнської літератури (навчальні програми, методичні посібники, книги для молодшого та старшого шкільного віку, робочі зошити, розмальовки) для використання як в позакласній і виховній роботі, так і для викладання предмету «Християнська етика», факультативів та інших предметів морально-духовного спрямування. Крім цього, директор фонду Дар’я Петрівна Новікова ознайомила з методичними рекомендаціями до впровадження духовної літератури в освітній процес, яка має позаконфесійний характер і схвалена Науково-методичною радою з питань освіти МОНУ Інституту модернізації змісту освіти для використання у навчальних закладах (протокол №3, від 18 листопада 2019 року).
 
Методичну літературу отримали учні початкової та середньої школи, які вивчають предмет «Християнська етика». Усі учні 5-11 класів отримали в клас примірники для позакласної виховної роботи, частину посібників передали в бібліотечний фонд гімназії, а також у три дошкільні заклади освіти та інклюзивний центр нашого міста.
 
Адміністрація Заставнівської гімназії щиро дякує Всеукраїнському благодійному фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» за надану допомогу для відродження та розвитку духовності учнів, адже сьогодення потребує духовного відродження нації, формування сумлінних і громадських чеснот у дітей та підлітків, виховання учнів на християнських цінностях, засвоєння абсолютних, вічних вартостей життя: любові, доброти, милосердя, чесності, правдивості, безкорисливості, справедливості, щирості, благородства. Ці матеріали також допоможуть підкреслити важливість сімейних цінностей та будуть корисними в певних життєвих ситуаціях як дітям, так і дорослим.
Надіємося на плідну співпрацю й надалі!
 
Світлана Мартинюк, директор Заставнівської гімназії
 
gimnaziia.16.04.2021 2
 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека