Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 157 гостей та 0 користувачів

Заставнівська філія Чернівецького обласного центру зайнятості інформує

slushba zainiatosti 12.02.2021 2

Головна мета діяльності державної служби зайнятості — допомога людям у пошуку роботи, а роботодавцям – у доборі працівників.

У центрах зайнятості працюють особливі консультанти – кар’єрні радники. Їхнє головне завдання – супроводжувати і підтримувати осіб, які звернулися до служби зайнятості, в їх намаганні знайти роботу чи змінити професію.

У повному обсязі послуги державної служби зайнятості можуть отримувати лише ті особи, які пройшли відповідну реєстрацію. Якщо фахівцям-реєстраторам не вдалося знайти підходящу для вас роботу, то в такому випадку більш детальний аналіз можливостей людини та необхідних дій щодо її подальшого працевлаштування здійснюють кар’єрні радники.

Отже, які саме послуги можна отримати у центрі зайнятості.

Насамперед, це послуги з пошуку постійної або тимчасової роботи. Служба зайнятості має одну з найбільших баз даних вакансій по всій Україні, які оновлюються онлайн. Так, існують інші бази вакансій на онлайн-сервісах, але перевагами бази Державної служби зайнятості є те, що всі вакансії перевірені, актуальні та з офіційним працевлаштуванням. (Найбільша база вакансій Чернівецької області тут (https://chn.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy). Завантажуйте та обирайте  вакансію, яка вас зацікавила.). Щоб дізнатися більше про пропозицію роботи, звертайтеся до Заставнівськоїї філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Якщо шукачі роботи не знайшли підходящих вакансій у базі даних Державної служби зайнятості, то спеціалісти центру зайнятості допоможуть у пошуку роботи на інших ресурсах. Для цього необхідне лише бажання особи та резюме на посаду.

У разі відсутності підходящої роботи особі, яка звернулася з відповідною заявою, може бути надано статус безробітного. Служба зайнятості виплачує допомогу по безробіттю на період пошуку роботи.

Також  у центрі зайнятості можна отримати профорієнтаційні послуги. Для цього існують профорієнтаційні та психологічні тести, які можна пройти як удома, так і в центрі зайнятості. Разом з консультантом громадяни  можуть оцінити свої можливості, обрати напрям навчання чи роботу.

Також служба зайнятості надає унікальну можливість дітям отримати якісну, безкоштовну допомогу у виборі професії. Це – тестування, яке можна пройти в зручний час, онлайн (вдома або в центрі зайнятості) та консультація за його результатами. Вони дізнаються про свої професійні інтереси та здібності, зможуть спланувати власне професійне становлення та розвиток.

Якщо роботи за фахом не знайшлося, служба зайнятості пропонує підвищити кваліфікацію або оволодіти новою професією, набути нових компетенцій шляхом стажування на робочому місці у роботодавця або на короткотермінових курсах з подальшим працевлаштуванням.

Професійне навчання здійснюється у навчальних закладах нашого та інших регіонів, у тому числі центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Такі центри є в 11 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській та Херсонській.

Крім того, якщо особа зареєстрована як безробітна і має бажання започаткувати власну справу, а також усвідомлює ризики щодо таких дій, але для втілення задуму не вистачає знань чи коштів – державна служба зайнятості сприяє у відкритті власної справи. Для цього зареєстровані безробітні можуть претендувати на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності за умови підготовки бізнес-плану та державної реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека