Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 109 гостей та 0 користувачів

Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості інформує

slushba zainiatosti 12.02.2021 2Консультації осіб з інвалідністю за участю соціальних партнерів

У рамках Декади зайнятості осіб з інвалідністю, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю 2 грудня в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбулись два тематичних заходи для цієї цільової аудиторії, до яких також долучилися соціальні партнери.

Тематичний захід "Можливості обмежені, здібності — безмежні!" відбувся за участі начальника відділу обслуговування громадян №5 управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Чернівецькій області Віктора Стасюка, який розповів про перелік документів, необхідних для оформлення пенсії. Для отримання детальної інформації запропонували авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду України або у мобільному додатку «Пенсійний фонд», потішили інформацією про підняття пенсійного забезпечення з інвалідності з 1 грудня 2021 року.

slushba zainiatosti 03.12.2021 1Фахівець з профорієнтації Антоніна Старко поінформувала присутніх про можливості служби зайнятості в напрямку підбору роботи, відповідно до індивідуальних програм реабілітації, організації професійного навчання й підвищення кваліфікації для збільшення конкурентоспроможності на ринку праці. Крім цього, ознайомила їх зі станом місцевого ринку праці та перспективами його розвитку, підприємствами, що функціонують на території міста й району та потребують додаткової робочої сили. Учасників заходу ознайомили з джерелами пошуку вакансій та запропонували зареєструватись у електронному кабінеті шукача роботи, щоб, як кажуть, «тримати руку на пульсі».

На захід "Правова захищеність легального працевлаштування для осіб з інвалідністю" запросили Оксану Павельчук — начальника відділу "Заставнівське бюро правової допомоги".

Мета: розкрити переваги легального працевлаштування в Україні, застерегти осіб з інвалідністю від шахрайства при працевлаштуванні. Пані Оксана наголосила на важливості офіційного працевлаштування, особливо при отриманні травм на виробництві, розглянули приклади шахраювання та шляхи їх уникнення. Також висвітлила теми перепису спадщини та встановлення меж земельних ділянок.

Протягом останніх років в Україні проводиться планомірна робота над створенням сприятливих умов життєдіяльності осіб з інвалідністю, під час якої враховуються як міжнародні, так і європейські стандарти. Адже статус особи з інвалідністю — це не вирок, такі люди стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, політиками, економістами, соціально активними і життєрадісними особистостями, які здатні надихати багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Антоніна Старко

slushba zainiatosti 03.12.2021 2

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека