Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 243 гостя та 0 користувачів

ЗАСТАВНІВСЬКИЙ ОЗЗСО І-ІІІ СТ.: ПИСАНКА CHALLENGE-2022

pysanka 22.04.2022
Великдень — одне з найважливіших християнських свят. Він уособлює пробудження природи від сну та звільнення від гріхів. Цього дня всі віряни згадують, як чудово воскрес Спаситель.
 
Тому напередодні Великодніх свят 19 квітня 2022 року у Палаці культури та мистецтв Заставнівської міської ради під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Заставнівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Тетяни Палагнюк відбувся майстер-клас із писанкарства для учнів-переселенців та усіх охочих дітей і дорослих.
 
Перед початком заходу з вітальним словом до дітей та батьків звернувся директор закладу Юрій Галяра, який всіх присутніх привітав із Великодніми святами і побажав довгоочікуваного МИРУ.
 
Про що розповідає писанка, що означають знаки і символи на ній, а також про кольори та види технік розпису яєць — розповіли вчителі української мови та літератури Світлана Михайлюк та Марина Стрельнікова зі своїми учнями.
 
Захід відбувся в рамках обласної акції "Писанка надії", метою якої стало об'єднання буковинців та внутрішньо переміщених осіб, здійснення заходів психологічного розвантаження засобами традиційного писанкарства (української писанки). Таким чином хочемо об'єднати дітей України, ознайомити їх із традиціями і звичаями нашого краю, продемонструвати свою гостинність та повагу.
 
Тетяна Іванівна майстерно продемонструвала техніку писанкарства, де кожен учень, за допомогою вчителів закладу Світлани Котляр, Надії Маркевич, Марії Гнідан, Світлани Петрушко, Марії Бойчук, Маріячки Косар та Оксани Ралик, мав змогу розмалювати писанку і тим самим відчути атмосферу Великодніх свят. Додому учні понесли барвисті писанки, як символ віри і надії.
 
Сьогодні в умовах війни Великдень — це не лише весна, з цим святом пов'язані надії українців на перемогу та відродження України. Тільки разом до перемоги та МИРУ.
 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека