Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 609 гостей та 0 користувачів

ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ З ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ У ЗАСТАВНІВСЬКОМУ ОПОРНОМУ ЗЗСО І-ІІІ СТУПЕНІВ

opornyi zaklad 3.10.2021На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 23.09.2021 №4/793-21 «Щодо проведення в закладах освіти Всеукраїнського тижня з протидії булінгу», у зв’язку із оновленням карантинних умов, зокрема щодо роботи закладів освіти, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та з урахуванням загрози зростання чисельності випадків небезпечної поведінки дітей під час ізоляції, що несе загрозу їхньому життю та здоров’ю, зокрема спричинених використанням мережі Інтернет, листа Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації від 24.09.2021 № 01-33/2485 «Щодо проведення в закладах освіти Всеукраїнського тижня з протидії булінгу» Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. долучився до відзначення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу з 27 вересня по 1 жовтня 2021 р.

Аби формувати уявлення про проблему булінгу, насилля й жорстокості, їх наслідків, формувати у здобувачів освіти здатність протистояти булінгу, навички ненасильницької поведінки, побудови конструктивного діалогу, створення особистої мирної стратегії поведінки в конфлікті, запобігання насильству в учнівському середовищі, практичний психолог Марія Гнідан та соціальний педагог Світлана Котляр провели такі заходи:

тренінгові заняття за тематиками «Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання», «Булінг та кібербулінг», «Життя без насильства», «Булінг: міфи та реальність», «Не допускай насилля над ближнім»;

тренінг-диспут «Булінг — це… Види та способи його недопущення»;

відеолекторій «Профілактика та подолання булінгу»;

виховні години за тематиками «Що таке насильство? Як себе захистити?», «Агресивна поведінка, її причини і наслідки», «Булінг і я», «Булінг. Стоп агресія!».

Для забезпечення прав, свобод та інтересів молоді провели просвітницько-профілактичні заходи. Для учнів початкової школи — заходи з протидії булінгу "Скажи булінгу НІ", "Запобігання насильству серед дітей. Правила безпечної поведінки".

Аби сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для підлітків чи членів їхніх родин, підлітків ознайомили з поняттям «булінг», видами булінгу та засобами захисту від будь-якого насильства. А щоб формувати нульову толерантність до випадку булінгу в школі, учнів старших класів ознайомили із Законом України "Про введення адміністративної відповідальності за булінг (цькування, агресивне переслідування) у школах".

Обговорили, що саме називають булінгом, як його розпізнати і що робити в складних ситуаціях та як звертатися за допомогою до дорослих. Учні переглянули відеоролики, за допомогою яких ознайомилися з поняттям булінгу, його видами та проявами, розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування; закріпили знання правил безпечної поведінки в мережі Інтернет.

Тільки завдяки комплексному підходу до організації попередження та протидії булінгу (цькування) та будь-яким іншим проявам насильства в закладі освіти, формуванню переконання учасників освітнього процесу щодо неприпустимості насильства та булінгу (цькування) в міжособистісних стосунках можна сформувати не лише свідоме неприйняття булінгу (цькування), а й активну (дієву) позицію кожного.

Марія Василівна Гнідан, практичний психолог

Світлана Михайлівна Котляр, соціальний педагог

 

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека