Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 329 гостей та 0 користувачів

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

З реквізитами рахунків для сплати податків, зборів і єдиного внеску платники можуть ознайомитися на вебпорталі

       Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, розміщуються в Центрах обслуговування платників податків, на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/), або на офіційному субсайті ГУ ДПС у Чернівецькій області за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

       Разом з тим у податковій службі області наголошують на Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, який затверджений наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок).

Податківці нагадують про необхідність сплати боргу! Борг з єдиного соціального внеску склав майже 220 мільйони гривень!

       Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк. Та зазначив, що вся система пенсійних виплат тримається на сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування мільйонів українців, і хоч під час військового стану деякі категорії фізичних осіб – підприємців мають право не сплачувати ЄСВ з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, тож посадовець закликав платників які проводять діяльність сплачувати не менше мінімального розміру ЄСВ — 1760 грн на місяць та погашати борги які виникли ще до початку військової агресії.

       За словами Миколи Васильовича упродовж січня – липня 2024 року платники погасили заборгованість з ЄСВ на суму 14,1 млн грн. На виконання до органів ДВС фахівці служби передали вимоги про стягнення (недоїмки) з ЄСВ на 180,4 млн грн і щоб не потрапити до так званих «списків» на примусове стягнення боргів необхідно самостійно сплатити суми ЄСВ.

       Платникам, які мали заборгованість до 1 березня 2023 року необхідно враховувати, строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ не застосовується і після закінчення воєнного стану прийдеться сплатити всю суму заборгованості.

       Про борги з ЄСВ платник може дізнатися кількома способами. Найперше - отримати інформацію скориставшись сервісом – Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/, або через мобільний застосунок від ДПС «Моя податкова» (Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS).

       Ще можна здійснити звірку розрахунків у Центрі обслуговування платників податків за місцем своєї реєстрації, або звернутися до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області особисто чи за телефонами: 0372(545635); 0372 (545015). Фахівці зорієнтують у способах погашення та умовах відстрочення, у тому числі під час дії воєнного стану.

Информує податковаРАХУНКИ САЙТ

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека