Тел. (03737) 2-21-90, пн-пт 8:30–17:30
Ел.пошта: rada@zmr.gov.ua
Адреса: Чернівецька обл., Чернівецький р-н,
м. Заставна, вул. Самоврядування, 9

Міський голова

Міський голова м. Заставна

Радиш Василь Йосипович

Погода в місті

Зараз на сайті

На сайті 460 гостей та 0 користувачів

Обережно ШАХРАЇ!!!

63088db5bd583273165992

Увага шахраї ❗️
Поліцейські офіцери громади  закликають громадян бути максимально обережними, аби не стати жертвою 
псевдобанкірів та інших шахраїв❗️

Правоохоронці фіксують збільшення кількості випадків шахрайств у соціальних мережах (Фейсбук, Інстаграм, покупки у онлайн магазинах) . Також шахрайські  схеми де аферисти представляються нібито працівниками фінансових установ.
????Довірливі громадяни надають невідомим особам персональні та банківські дані, а також без вагань перераховують свої заощадження. Інколи це десятки тисяч гривень. Щоб зберегти свої кошти та не потрапити на гачок шахраїв дотримуйтесь певних правил онлайн-безпеки.
1. Шахрайство із банківськими картками;
Щоб не стати жертвою шахраїв, пам’ятайте: не повідомляйте підозрілим особам персональні та банківські дані, а тим паче коди, які надходять в SMS-повідомленнях. Поліцейські наголошують, що працівники банків не телефонують до своїх клієнтів для того щоб дізнатися конфіденційну інформацію.
2. Найпоширеніші шахрайства у соціальній мережі інстаграм; 

????Шахрайство зі зломом Instagram
Одним із найскладніших типів шахрайства в Instagram, якого варто остерігатися, є шахрайство зі зломом. Щойно шахрай отримує доступ до облікового запису своєї жертви, він може зловживати легітимністю зламаного облікового запису, щоб зловити інших. У більшості випадках шахраї отримають інформацію після того, як люди вводять логін та пароль у мобільних програмах , наприклад: аналітика підписників , лайків , гостей облікового запису та інше…. 
‼️Щойно шахрай отримає доступ до облікового запису, він надішле повідомлення підписникам цієї особи з проханням продовжити шахрайство. Вони можуть просити гроші, щоб допомогти їм вийти зі складної ситуації, або навіть використовувати обліковий запис, щоб витягти паролі чи іншу цінну інформацію у своїх жертв.
Як уникнути шахрайства в Instagram? Якщо ваші друзі або люди, на яких ви підписані, раптово надсилають вам повідомлення з проханням про допомогу чи гроші, будьте обережні. Завжди дзвоніть цьому другові, щоб перевірити, чи це справді він, і ніколи не надсилайте гроші нікому, хто намагається вас шантажувати.
????Крім цього потрібно одразу відновити доступ до своєї сторінки(за допомогою електроної пошти, мобільного телефону, які закріпленні до облікового запису) 

3. Шахрайство  під час онлайн покупок;

 Без передоплат‼️‼️‼️
Реальні продавці  надають можливість отримати товар на пошті без предоплати, а шахраї у більшості випадках вимагають перерахувати кошти‼️‼️‼️
????Шахраї просять внести передоплату за товар або за те, щоб притримати квартиру, наприклад, у випадку з орендою. Будь-яке прохання відправити гроші на карту незнайомій людині, хоч би якими не були її аргументи, — це загроза шахрайства.
Якщо після отримання передоплати людина перестала виходити на зв'язок, на OLX радять звернутися в службу підтримки. Потрібно надати скриншот оплати, листування з продавцем, його нік і номер телефону, посилання на оголошення.

Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв!

Необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102. ????Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

Прокоментувати:

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
вгору
Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційний портал Верховної Ради України
Офіційний портал органів виконавчої влади України
Верховний Суд України офіційний веб-сайт
Заставнівська районна державна адміністрація
Заставнівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. - Головна сторінка
Заставнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів - Головна сторінка
Асоціація міст України - Головна сторінка
Заставнівська міська рада - YouTube
Ми у Фейсбуці - Заставнівська міська рада
Асоціація малих міст УКРАЇНИ
Газета Голос краю - Головна сторінка
Чернівецька обласна рада Офіційний сайт органу місцевого самоврядування
Заставнівська центральна районна бібліотека